פריט : 129

שונה הלכות ח"ג בעצם כתב יד הגאון רבי חיים קנייבסקי זצ"ל
 
 

מחיר פתיחה: $250,000
שונה הלכות ח"ג בעצם כתב יד הגאון רבי חיים קנייבסקי זצ"ל
 
 
 
ספרו ההלכתי והיסודי הנודע של הגאון רבי חיים קנייבסקי – שונה הלכות חלק ג', בעצם כתב ידו.
473 עמודים מלאים – הכל בכתב ידו.
בשער כתב היד רשם הגר"ח בכתב ידו תוכן הספר באותיות מרובעות גדולות, נאות:
הלכות יום טוב, חול המועד, תשעה באב, תענית, ראש השנה, יום הכיפורים, סוכה ולולב, חנוכה, מגילה.
בכריכה הקדמית חתימת ידו:
ח. קניבסקי
ובכריכה האחורית: שם לתפילה בכתב ידו.
בסוף הספר רשם הגר"ח:
סיימתי בעזה"י מוצש"ק פ' שקלים כ"ח שבט תשל"ה
תם ונשלם שבח לאל בורא עולם
ספר שונה הלכות

את חייו הקדיש הגר"ח לכתיבת עשרות ספרים בכל מקצועות התורה, אולם יחס מיוחד ויוצא דופן היה לו לספרו הגדול 'שונה הלכות' העוסק בהלכה למעשה.
תוכן הספר הוא: תמצית דברי המשנה ברורה והוראות ופסקי דינים מדודו הגדול ה'חזון איש'. (בכתב היד שלפנינו הביא מדברי החזון איש כשבעים פעמים)
מטבעו היה הגר"ח מיראי הוראה ולספר זה העוסק בהוראת ההלכה לכלל ישראל, הוא הקדיש עיון וזמן רב, הוא עסק בכתיבת הספר תקופה ארוכה, זיקק וליבן את דבריו ודייק בכל מילה –
כפי שניתן לראות מכתב יד זה, בו תיקן, מחק והוסיף, תוך כדי הכתיבה והעריכה הסופית (מטעם זה סירב בהוראת אביו הסטייפלר לתרגם את הספר לאנגלית, כי בתרגום לא נכון של מילה אחת, יכול להשתנות הענין. ר' גדליה הוניסברג, הספרים של רבינו הגר"ח קניבסקי, בני ברק תשע"ח עמ' ס"ו).
את כל ספריו הגיה לדפוס ב' פעמים, אולם את הספר שונה הלכות הגיה שלוש פעמים, וכן הוא הספר היחיד שלא חברו לבד (אלא למד בחברותא עם הגרא"צ טורצ'ין), וכן מסר את הדברים לעיון תלמידי חכמים, וביניהם הגראי"ל שטיינמן.
בחלק זה בלבד הביא הגר"ח למעלה משישים הוראות הלכה למעשה מדודו החזון איש, והספר הוא ספר הוראה מובהק להולכים לאורו של החזון איש.
הספר זכה לתפוצה עצומה ונעשה ללחם חוקם של הלומדים ומורי הוראה החפצים להיות בקיאים בספר משנה ברורה. מאז הדפסתו הוא זכה לעשרות מהדורות.
בני ברק תשל"ה [1975]. 
מספור דפים: 237 דף (473 עמודים). 
גודל: 19×15 ס"מ.
מידע נוסף: כתב היד כולל את כל החלק השלישי של שונה הלכות – למעט הלכות פסח. הכל בכתב ידו הנאה והמסודר של הגר"ח. 
מצב: טוב. כריכה מקורית, מחוזקת ומתוקנת, שמור בתוך קופסה חדשה נאה.
ר' חיים
(תרפ"ח-תשפ"ב)
ר' חיים – כך נישא שמו בפי כל. תואר סתמי וחביב זה, מבליט יותר מכל את רגשי הקרבה העמוקים שהרגישו אליו כל כלל ישראל, ללא יוצא מן הכלל, מכל החוגים והעדות.
כבר בצעירותו העידו עליו גדולי תורה שגם אם היה חי בדורות הקודמים היה נחשב לגדול בישראל, ודודו ה'חזון איש' התבטא עליו בתקופת שידוכיו כי הוא 'מרא דכולא תלמודא' וכן שהוא 'הרוגצ'וביר של הדור הבא'.
 
 
ההערצה העצומה שהייתה אליו, בקרב כל חוגי וקהילות ישראל, אין לה אח ורע גם בדורות קודמים. אף שהוא ישב בקרן זוית והגה כל ימיו בתורה, שמו יצא למרחקים וכולם הלכו לאורו, ואין לך מקום מכל פינה נידחת בקצווי תבל שלא פנו אל ר' חיים, בשאלות תורניות, ובקשות עצה תפילה וברכה וישועה.
חמיו הגרי"ש אלישיב אמר: 'כח התפילה והברכה בדור הזה נמצאים אצל רבי חיים'. ואכן כולם ראו איך נתקיים בו 'ותגזור אומר ויקם', עצותיו, ברכותיו ותפילותיו נשאו פרי, והתפרסמו על כך אין ספור סיפורים ועדויות.
 
 
הוא השיב עשרות אלפי תשובות ואולי אף יותר, וגם זו תופעה שאין לה אח ורע.
 
 
התואר 'שר התורה' שהוצמד לשמו ממחיש יותר מכל, את היותו שר ושליט בכל מכמני תורה, בקיאותו המדהימה וזכרונו הפנומנלי היו מבהילים, ואף במקרים שלא מצאו דברים דרך תוכנות המחשב כיום, הוא השיב בבקיאותו על אתר.
כאן לפניך ספרו היסודי של התורה ר' חיים, עליו עמל בדקדקנות שנים רבות, בעצם כתב יד קדשו.
בכל ספריו ומכתביו הרבים ציין הגר"ח לספר שונה הלכות.
דבר נפוץ בכל ספרי רבינו שנדפסו אחר השונה הלכות וכן במכתביו הרבים שבכל מקום שהוא צריך לציין לדברי המשנה ברורה, הוא מפנה ל'שונה הלכות', ופעם הסביר הגר"ח, שכיון שבספר שונה הלכות הוא סיכם את כל דברי המשנה ברורה, הן שער הציון והן ביאור הלכה, וכן צירף את דברי המשנה ברורה במקום אחר השייכים לענין, לכן יותר נח לו לציין ל'שונה הלכות'. (ר' גדליה הוניסברג, הספרים של רבינו הגר"ח קניבסקי, בני ברק תשע"ח עמ' ס"ט).
…………………………………
יש לך שאלות על פריט זה?
אנחנו זמינים לענות גם בווצאפ >>>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
×